om tryckteknikerna

Ett "original" är förlagan till det som du vill ha tryckt på ditt plagg. Tekniken för screentryck, digitaltryck och brodyr är olika och ställer därför olika höga krav på vilka original som krävs. Men vektoriserade bilder, eller stora bilder med hög upplösning ger alltid bättre resultat än små bilder med låg upplösning.

De filtyper vi föredrar är .ai (vektoriserad fil från Adobe Illustrator), .eps (vektoriserad från olika program) eller .pdf.

Brodyr

Brodyrkorten programmeras ibland från en vanlig bild. Skarpa bilder / vektoriserade original är att föredra då suddiga original kan medföra längre arbetstid för oss och en högre kostnad för dig som kund. När det gäller brodyr använder vi oss av madeira tråd, vi kan givetvis översätta madeira till PMS, så du får en liknande färg till din brodyr.

Digitaltryck

Digitaltryck går att göra på en mängd olika material. Banderoller i olika material, vepor, skyltar, klistermärken och det vi gör mest: digitalprintade transfers.

Original till detta är en vektoriserad fil att föredra, då blir bilden alltid knivskarp. Högupplösta bilder används också till olika typer av vepor men även transfer.

Vill man ha en bild man gillar på ett litet antal tröjor så är det detta alternativet man använder.

Screentryck

Original till screentryck bör alltid vara vektoriserade, eller i vart fall ha hög upplösning. Bilder med låg upplösning från t.ex. webbsidor kräver ofta omfattande bearbetning för att kunna användas - om de kan användas alls.

Även text bör vara helt vektoriserad eller som en bild med hög upplösning. Alternativt behöver vi få typsnittet av dig. Har du inte vektoriserade filer kan vi ofta hjälpa till att ordna detta för att tryckresultatet ska bli optimalt. Eventuellt debiterar vi en mindre summa för detta.

övrig information

se till att få rätt färger!

screentryck tryck på t-shirts kläder med tryck profilkläder tröjor presentreklam jackor klubbdräkter klistermärken i karlstad värmlandVi använder oss av Pantoneskalan (PMS) när vi blandar färger till screentryck. Vill du vara säker på att du får rätt färg så ange färger efter denna skala.

ladda upp dina original här

Här kan du ladda upp originalfiler till oss. Men innan du laddar upp, läs igenom de tekniska kraven ovan, eller ring oss 054-21 33 35 för hjälp och tips.

Skapa först lika många uppladdningsfält som du har filer genom att klicka här.