Om Printmaster

Printmaster grundades i Karlstad 1987 och har i 34 år försett företag, organisationer, föreningar och privatpersoner från norr till söder med profil- och reklamprodukter. För några år sedan flyttade verksamheten till Edsvalla och den lokal där vi finns idag. Edsvalla ligger en kvarts bilresa från Karlstads centrum och istället för att erbjuda ett flashigt AA-läge kan vi fokusera på att hålla nere produktionskostnaderna och erbjuda ett av marknadens lägsta pris på profilkläder och reklamprodukter. 

Med tryck

Printmaster är familjeföretaget där det skapande hantverket och känslan för högkvalitativa produkter sitter i generna. Förutom kvalitetsstämplade produkter erbjuder vi även våra kunder personlig service från idé till slutprodukt. Hos oss kan du vara säker på att alltid känna dig i trygga händer!

 

För att upprätthålla aktuella kunskaper och ovärderliga kontakter besöker vi flitigt fackmässor och fabriker världen över så som Portugal, Kina, Irland, USA, Bangladesh & Tyskland. Vi slutar aldrig att utvecklas!

 

Så handlar du

 

1. Välj produkt​

Klicka dig  runt bland kategorierna på sidan för att hitta de produkter som passar just dig. När du gjort det finns mer information om varje artikel på dess artikelsida. Saknar du någon artikel eller mer info är du alltid välkommen att ringa oss på 054-21 33 35 eller via mail på info@printmaster.se

2. Beställningsförfrågan

Alternativ A - Beställning via formulär

Fyll i formuläret som du finner under produktbilden på dess artikelsida. Beskriv din order så noggrant som möjligt så återkommer vi snarast men senast inom 12 timmar vid arbetsdag.

Alternativ B - Beställning via mail

Du kan även maila in din order direkt till oss. Fyll i nedanstående info så noggrant som möjligt så återkommer vi snarast men senast inom 12 timmar vid arbetsdag.

- Namn

- Företag/förening

- Telefonnummer

- Organisations nummer

- Produktnamn

- Antal

- Färg

- Märkning/tryck

- Övrig info vi bör känna till

3. Återkoppling med korrektur

Vi återkopplar till dig via ett mail med en fullständig offert samt ett korrektur (en bild på produkten där vi applicerat din logga) av produkten.

4. Bekräftelse av order

Läs noggrant igenom mailet vi skickat. Vill du nu bekräfta din order gör du det genom att svara på detta mail. När vi mottagit ditt godkännande-mail sätts produktionen igång.

5. Dags för leverans

Leveransen sker så fort produkten är färdig i vårt tryckeri. Normalt sett sker detta inom 2-4 veckor om inget annat har avtalats t.ex. expressleverans.

6. Betalning

Betalning sker enkelt via faktura. Betalningsvillkor 10 dagar (eller enligt ö.k)

 

Vanliga frågor

 

Frakt & leverans

Leveranstid

Normalt leveranstid är 2-4 veckor, beroende på vilken/vilka produkter du beställt. Vid godkänt korrektur ges specifik leveransinformation.

Fraktkostnad

Fraktkostnad kan tillkomma och då alltid till ett nettopris. Vid godkänt korrektur ges specifik leveranskostnad

Expressleverans

På vissa produkter har vi möjlighet att erbjuda expressleverans. Kontakta oss om du är i behov av snabb leverans så ska vi se vad vi kan ordna!

Pris & betalning

Startkostnad

En startkostnad är en engångskostnad som ni betalar vid uppstart av ett nytt tryckjobb. Den ligger normalt på 349 kr. 

Betalning

Betalning sker via faktura. Betalningsvillkor 10 dagar om inget annat har avtalats.

Moms

Alla priser du ser på vår sida är exklusive moms.

Tryckinfo

Tryckmetoder

Vi använder oss av tryckmetoderna screentryck, digitaltryck samt brodyr. Vi anpassar metoden efter vad vi anser är bäst för just din produkt.

Screentryck - används främst som tryckmetod till större upplagor av kläder. 

Digitaltryck - går att göra på en mängd olika material. Banderoller i olika material, vepor, skyltar, klistermärken.

Brodyr - ofta använd metod för märkning på kepsar, mössor, väskor, skjortor och pikeér.

Filformat på logotyper

Ett "original" är förlagan till det som du vill ha tryckt på ditt plagg. Tekniken för screentryck, digitaltryck och brodyr är olika och ställer därför olika höga krav på vilka original som krävs. Men vektoriserade bilder, eller stora bilder med hög upplösning ger alltid bättre resultat än små bilder med låg upplösning.

De filtyper vi föredrar är .ai (vektoriserad fil från Adobe Illustrator), .eps (vektoriserad från olika program) eller .pdf.

Övrigt

Kollektivavtal​

Vi har haft (häng)avtal med GS fackförbund sedan 1996. För kontroll, kontakta gärna GS lokalavdelning i Karlstad, tel 010-470 85 10.

Returrätt

Vi erbjuder ingen returrätt på tryckta/märkta varor då varje produkt produceras specifikt för varje kund.

Kan man besöka er?

Under rådande omständigheter (covid-19) tar vi inte emot besök. Kontakt sker via mail eller telefon.